De Jachthaven van Haven Hunzegat aan het Lauwersmeer

De jachthaven met voor ieder wat wils dichtbij het Lauwersmeer

Onze Jachthaven Hunzegat niet alleen erg ruim, ook vaart u binnen een half uur zo het Lauwersmeer op! Onze haven beschikt over 250 vaste ligplaatsen, daarnaast zijn er 40 plaatsen voor passanten. Verder hebben wij veel verschillende voorzieningen om uw verblijf bij onze haven zo gemakkelijk mogelijk te maken. Een voorbeeld hiervan is onze camping, waar u eventueel met uw camper kan staan. U kunt uw boot ook laten takelen in en uit het water.

Wat kunt u verwachten bij Jachthaven Hunzegat?

Verse broodjes bij het ontbijt?

wenst u 's ochtends verse broodjes bij het ontbijt? Deze kunt u in de watersportwinkel bestellen op zondag tot en met vrijdag voor de volgende dag. Voor een krantje kunt u hier ook terecht.

Haven Hunzegat plattegrond

Benieuwd naar hoe de Haven Hunzegat eruit ziet? Kijk eens op onderstaande plattegrond en krijg een idee van wat wij allemaal hebben!

Plattegrond Haven Hunzegat

Vaarroutes vanaf de jachthaven

Elke boot is welkom bij jachthaven Hunzegat. Door een ruim uitgebaggerde bodem van twee meter diep kan praktisch iedereen bij ons aanleggen. Vanaf onze haven kunt u binnen een halfuur op het Lauwersmeer varen. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een andere richting. Bijvoorbeeld richting Groningen via de staande mastenroute of via het Hunsingokanaal naar Leens en Wehe den Hoorn. Volop mogelijkheden met volop vaarplezier, zo ontdekt u het Groninger landschap van een heel andere kant! 

Staande Mast Route

De route loopt door heel Nederland, van Zuid-Holland naar Noord-Holland, door Friesland naar Groningen. Dus komt deze route ook langs Zoutkamp! Het is een route voor zeil- en motorboten met een masthoogte van minimaal zes meter. Met een snelheid van negen kilometer per uur kan de hele route in 24 uur gevaren worden.

Nieuwe Vaarroute Schildmeer-Damsterdiep

Routebureau Groningen ontwikkelt samen met watersportondernemers nieuwe vaarroutes. Vaarroute Schildmeer-Damsterdiep is de eerste vaarroute die online staat. Deze route is 40 kilometer lang en begint bij Jachthaven de Otter bij het Schildmeer. Door de mooie natuur van 't Roegwold gaat de route richting Appingedam. Tijdens de route is er ruimte voor uitstapjes, naar bijvoorbeeld de Fraeylemaborg. Een Groninger borg in Slochteren. Bekijk de vaarroute hier.  

Haven Hunzegat: zowel in het hoog- als laagseizoen!

Onze haven is natuurlijk geopend in het hoogseizoen maar ook in het laagseizoen bent u van harte welkom! Dan kunt u bijvoorbeeld uw boot bij ons aan de wal een grote onderhoudsbeurt geven. Doet u dit liever niet zelf? Dan doen wij dit graag voor u. 

Ook met de camper bent u van harte welkom, wij hebben tien vaste standplaatsen voor campers. Zo geniet u ook op het vasteland van het water!  

Haven Hunzegat Luchtfoto

Bekijk hier ons takelschema

 

Hoogseizoen:

Ma t/m za van 08.30 tot 18.00 uur
Zondag 10.00 tot 17.00 uur
 

Laagseizoen:

Ma t/m vr van 09.00 tot 16.30 uur
Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur
Zondag gesloten
Tel.: 0595 - 40 28 75 
Mobiel: 06 - 82 447 205
E-mail:  info@hunzegat.nl
 
Jachthaven Groningen Jachthaven Groningen       Sitemap
Vraag hier informatie over uw ligplaats!

Uw thuishaven!

Adres:

Strandweg 17 
9974 SM Zoutkamp 

KvK nummer 23077849
BTW nummer NL809228749B01

google translate

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul uw gegevens in.

haven hunzegat
haven hunzegat header